Program and papers

Wednesday, February 27, 2013 - NOSSDAV & MoVid

 

NOSSDAV 2013 - Program

 

MoVid 2013 - Program

 


 

Thursday, February 28, 2013 - MMSys

 
8:00 - 8:30 Registration - Coffee & Tea, Smaltalk
8:30 - 8:45 Welcome, Smaltalk
8:45 - 9:45 Session: Keynote 1 (60min)

Session Chair: Carsten Griwodz

Keynote speaker: Rui Casais, Funcom
Title: Technical challenges of developing MMOGs (video)

9:45 - 10:00 Coffee & Tea Break
10:00 - 11:30 Special Session: 3D Technology in Multimedia (90min)

Session Chair: Klara Nahrstedt
Energy-Budget-Compliant Adaptive 3D Texture Streaming in Mobile Games (video, 30min)
Saliency Detection for Stereoscopic Video (video, 30min)
A 3D Tele-Immersion system based on live captured mesh geometry (video, 30min)

11:30 - 12:30 Lunch Break
12:30 - 14:00 Session 1: Mobile, Analytics and Cloud (90min)

Session Chair: Laszlo Böszörmenyi
GamingAnywhere: An Open Cloud Gaming System (video, 30min)
Bagadus: An Integrated System for Arena Sports Analytics - A Soccer Case Study - (video, 30min)
Aggregate Power Consumption Modeling of Live Video Streaming Systems (video, 30min)

14:00 - 14:15 Coffee & Tea Break
14:15 - 15:30 Dataset Session (part 1, 75min)

Session Chair: Pablo Cesar, CWI
Fashion-focused Creative Commons Social dataset (video, 15min)
A Professionally Annotated and Enriched Multimodal Data Set on Popular Music (video, 15min)
Consumer video dataset with marked head trajectories (video, 15min)
Video Surveillance Online Repository (ViSOR) (video, 15min)
Blip10000: A social Video Dataset containing SPUG Content for Tagging and Retrieval (video, 15min)

15:30 - 15:45 Coffee & Tea Break
15:45 - 17:15 Dataset Session (part 2, 90min)

Session Chair: Pablo Cesar, CWI
The 2012 Social Event Detection Dataset (video, 15min)
The Jiku Mobile Video Dataset (video, 15min)
Commute Path Bandwidth Traces from 3G Networks: Analysis and Applications (video, 15min)
Monitoring Mobile Video Delivery to Android Devices (video, 15min)
SopCast P2P Live Streaming: Live Session Traces and Analysis. (video was broken, 15min)
Distributed DASH Dataset (video, 15min)

17:15 - open end Session: Demos & Posters

Session Chair: Paul Vigmostad
A Video Navigation Interface Using Multi-faceted Search Hierarchies
Annotation of Endoscopic Videos on Mobile Devices: A Bottom-Up Approach
Live HTTP Streaming of Video and Subtitles within a Browser

18:30 - midnight Banquet followed by Reception at the Student Pub Escape

 


 

Friday, March 1, 2013 - MMSys

 
08:00 - 08:15 Coffee & Tea, Smaltalk
08:15 - 09:15 Session: Keynote 2 (60min)

Session Chair: Roger Zimmermann

Keynote Speaker: Torgeir Hovden, ComoYo
Title: Streaming Film & TV in Comoyo (video)

09:15 - 09:30 Coffee & Tea Break
09:30 - 10:30 Panel: Could RTCWeb/WebRTC become the future for all in-browser multimedia communication? (video, 60min)

Session Chair: Michael Welzl, University of Oslo
Panelists:

Harald Alvestrand, Google
Xavier Marjou, Orange
Christian Timmerer, University of Klagenfurt
Max Mühlhäuser, TU Darmstadt

10:30 - 12:00 Session 2: 3D, Smell and Images (90min)

Session Chair: Wolfgang Effelsberg
Exploit Depth Camera for 3D Spatial Relationship Interpretation (video, 30min)
Subjective Evaluation of Olfactory and Visual Media Synchronization (video, 30min)
Sorting JPEG Images at a Glance (video, 30min)

12:00 - 13:00 Lunch Break
13:00 - 14:30 Session 3: Media Streaming (90min)

Session Chair: Ali C. Begen
3D Mesh Preview Streaming (video, 30min)
MPRTP: Multipath Considerations for Real-time Media (video, 30min)
ALD: Adaptive Layer Distribution for Scalable Video (video, 30min)

14:30 - 14:45 Coffee & Tea Break
14:45 - 16:15 Session 4: Quality Optimizations (90min)

Session Chair: Michael Zink
SABRE: A Client Based Technique for Mitigating the Buffer Bloat Effect of Adaptive Video Flows (video, 30min)
Prioritized Evolutionary Optimization in Open Session Management for 3D Tele-immersion (video, 30min)
Exploiting Just-Noticeable Difference of Delay for Improving Quality of Experience in Video Conferencing (video, 30min)

16:15 - 16:30 Coffee & Tea Break
16:30 - 18:00 Session 5: Media Delivery and Caching (90min)

Session Chair: Gwendal Simon
Towards A Format-agnostic Approach for Production, Delivery and Rendering of Immersive Media (video, 30min)
Cache-centric Video Recommendation: An Approach to Improve the Efficiency of YouTube Caches (video, 30min)
GreenCache: Augmenting Off-the-Grid Cellular Towers with Multimedia Caches (video, 30min)

18:00 - 18:15 Conclusion
19:30 - Dinner, Restaurant Havsmak, Downtown Oslo


Program Chair

Roger Zimmermann, National University of Singapore

For further queries and extra information, please contact us at Roger Zimmermann